youtube

Twitter

facebook

Evropskom kontinentu nedostaje kreativnosti za nova rešenja

Uoči otvaranja panel-diskusije "Evropa u krizi - šta dalje?" programska direktorka CEP-a Milena Lazarević istakla je problem nedostatka ideala, kreativnosti, mašte i smelosti da se kreiraju nova rešenja za probleme sa kojima se evropski kontinent danas suočava, poput migrantske krize i Bregzita.

Panel-diskusiju je 26. oktobra 2016. organizovao CEP u saradnji sa udruženjem BEUM, kao uvod u Beogradski model EU - studentsku simulaciju rada institucija Evropske unije. 

GLOBAL GO TO THINK TANKS IZVEŠTAJ ZA 2015

Milena Lazarević, viša programska menadžerka i starija istraživačica u CEP-u, bila je jedna od glavnih govornika na prezentaciji  „Global Go To Think Tanks izveštaja“,  održane 28. januara u Briselu. Izveštaj je tradicionalno izradio Univerzitet Pensilvanije u okviru svog programa „Think thank organizacije i udruženja građana“. Milena je govorila u okviru panela „Zbog čega su think thank organizacije značajne za donosioce odluka i najširu javnost“, koji je organizovala ugledna think thank organizacija, Bruegel iz Brisela.

Video izvor: http://bruegel.org/events/why-think-tanks-matter-to-policy-makers-and-the-public/

Javna diskusija „Politika konkurencije u Srbiji – u čemu je problem?“ - uvodni panel

Javna diskusija povodom predstavljanja nacrta studije „Politika konkurencije u Srbiji – u čemu je problem?“ održana je u Narodnoj Skupštini 13. oktobra 2015.godine.  Cilj ovog skupa bio je uključivanje zaključaka i preporuka stručne i zainteresovane javnosti u finalnu verziju studije.

Ova studija rezultat je istoimenog istraživačkog projekta podržanog od strane Evropskog fonda za Balkan, u okviru programa Think and Link Regional Policy Programme.

Video izvor: http://www.parlament.gov.rs/prenosi/dnevni-izvestaji.2088.html

TEN konferencija 2015 - Uvodna obraćanja

Uvodna obraćanja na TEN konferenciji 2015 „Unapređenje učinka javne uprave: dosadašnja iskustva i perspektive za budućnost“. Konferencija je održana u Hotelu "Zira" u 9-10. septebra 2015. godine u organizaciji članica TEN mreže koju čine Centar za evropske politike (CEP) iz Beograda, Institut za evropske politike (EPI) iz Skoplja i Institut Alternativa (IA) iz Podgorice.

Ova konferencija deo je aktivnosti na projektu „Revizija svrsishodnosti i evaluacija javnih politika: na istom ili paralelnom koloseku“ koji se sprovodi u okviru Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), koji je finansijski podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Kreiranje politika i učešće civilnog društva - video animacija

Video je napravljen u sklopu projekta Korišćenjem podataka organizacija civilnog društva do efektivnog praćenja i evaluacije politika – Sektori javne uprave i socijalne politike i zapošljavanja koji su zajednički sprovodili Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN) i Centar za evropske politike. Ovaj projekat finasira Evropska unija, a sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

Video animacija - Praćenje i evaluacija javnih politika kroz podršku civilnog društva

Video je napravljen u sklopu projekta Korišćenjem podataka organizacija civilnog društva do efektivnog praćenja i evaluacije politika – Sektori javne uprave i socijalne politike i zapošljavanja koji su zajednički sprovodili Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN) i Centar za evropske politike. Ovaj projekat finasira Evropska unija, a sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Think-Act-Impact Emisija #2 o proceni uticaja na životnu sredinu

Druga emisija projekta Misli - Delaj - Utiči (Think-Act-Impact) u kojoj govorimo o učešću zainteresovane javnosti u procesima procene uticaja na životnu sredinu.

Projekat zajednički realizuju Centar za evropske politike iz Beograda, Ekološki centar Stanište iz Vršca i udruženje Srbija u pokretu iz Beograda uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Think-Act-Impact video animacija o proceni uticaja i strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu

Šta podrazumevaju procena uticaja i strateška procena uticaja na životnu sredinu? Koja su prava i obaveze učesnika u ovim procesima? Na koji način građani i njihova udruženja mogu da se informišu i uključe u procese odlučivanja o projektima i planovima u lokalnim zajednicama i njihovom uticaju na životnu sredinu?

Projekat Misli-Delaj-Utiči (Think-Act-Impact) zajednički realizuju Centar za evropske politike iz Beograda, Ekološki centar Stanište iz Vršca i udruženje Srbija u pokretu iz Beograda uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Press

TEN logo

PAR Monitor

Newsletter

Ime:
Email:
CEPBelgrade The #EU has brought together people who were separated by borders. Let's make it even better! #EU60 @sven_giegold https://t.co/Fj7PKzxsIF
CEPBelgrade RT @MarchEurope2017: 70 years of peace! Isn't it something worth to march for? #MarchForEurope2017 https://t.co/mZobfdSjVb
CEPBelgrade What is there to celebrate as the EU turns 60? Well, quite a lot actually. https://t.co/Sv8D2TbGrI @CambreAssochttps://t.co/yer766j2vF

cep_brosura

performance audit and policy evaluation

Euractiv

seko

nops baner 

Open Society Foundations

Regional Research Promotion Programme